Старши треньорът на Спортист Своге Иван Атанасов имаше куп кадрови проблеми преди двубоя за Купата на България срещу Локомотив Мездра. Тимът му отстъпи с 0:3 и отпадна от надпреварата, а след мача специалистът коментира: „Исках да използвам мача за Купата като една проверка на моментните възможности на моите състезатели. Имах много проблеми с контузени играчи от мача с Ботев Пд. Те нямаха възможност да играят, и дори са под въпрос за най-важния ни мач за есенния полусезон – срещу Миньор Перник. Използвах момчета от дублиращия отбор, видях на кои от тях мога да разчитам и за напред.”

Атанасов отрече да е пазил играчи за срещите от първенството:„Ако имах достатъчно футболисти, 100% щях да изляза с най-доброто. Знаете, че една дузина състезатели бяха освободени от отбора, натрупаха се картони, контузии, нямах вариант за друго нещо.”

„След последния мач от есенния полусезон ще седнем с ръководството и ще уточняваме зимната подготовка, трансферите. Нормално е да проведем една много добра зимна подготовка, която да ни даде предпоставки да се борим за оцеляване в А група,” завърши Иван Атанасов.