Старши треньорът на Спортист Георги Чиликов говори на първата тренировка на отбора за 2024 година.

„Очакванията са ми първо момчетата да са здрави. В сравнение с лятото имаме по-добро ядро, но като бройка играчи изоставаме от това, което ми се иска. С 3-4 момчета се разделихме, а няколко напуснаха по собствено желание. От тази гледна точка съм леко притеснен, но се съобразяваме с реалностите. Търсим хора и в момента това, което имаме, трябва да го подготвим. Очаквам всеки мач да е битка. Надявам се да успеем“, каза Чиликов.

„Иска ми се на всяка позиция да намерим по един човек, но знам, че ще е трудно. Ако намерим на две позиции ще се създаде конкуренция. Ако не, се надявам с тези хора да избутаме, но ми се струва нереално и ще е голяма доза късмет да ги запазим здрави и без наказания. Ще се готвим в България. Контролите са направени. Датите са уточнение, а местата ще са на база времето“, допълни той.

„Тръгваме с настроение за по-добра подготовка в сравнение от лятото. Тогава всичко беше в движение. Сега имаме време и това ми дава надежда, че футболистите могат да се подготвят и да направят добър сезон“, каза Чиликов.

„Във Втора лига не мисля, че ще има голяма промяна. Всеки двубой беше тежък за нас. Последните два месеца живнахме като физически. Надявам се да имаме късмета и да намалим индивидуалните грешки, които ни костваха точки“, допълни той.

„За съдиите – ще стана като някои треньори в efbet Лига и Втора лига. На кантар съм и аз да започна да рева от съдии, защото това, което видях в някои мачове, е смешно. Не искам да изпадам в подробности. Те да се стягат, защото е най-лесно да се обвиняват футболисти, а те са винаги чисти. Да се стягат“, завърши Георги Чиликов.