Наставникът на Спортист Своге Борислав Стойчев говори след победата с 3:1 срещу Марек във Втора лига. Той разкри какво е казал на футболистите си, когато след последния съдийски сигнал ги събра на центъра на терена:

"Не е тайна, благодарих им за себераздването и че повярваха в себе си. Те съумяха да повярват в себе си въпреки допуснатия гол първото полувреме и заслужено победихме. Тази победа е за момчетата, защото се раздадоха на 100%", сподели той.

Наставникът коментира и развоя на срещата, както и битката за оцеляване във второто ниво на българския футбол:

"Имаше някои колебливи намеси в защита, там коригирахме може би да сме по-агресивни и неслучайно вкарахме тези голове. В момента сме в трудна ситуация, играем само за победа. Моето желание е отборът да е прагматичен, не искам излишни неща, искам да отбелязваме, да отнемаме топката и да атакуваме, и по възможност да бъдем безкомпромисни в единоборствата.

Дефакто нищо не се е променил от предния кръг, има още три важни двубоя. С млади момчета сме, под такъв натиск не са играли, изключително важно е те да си повярват и да са спокойни. Не искам излишно напрежение. Аз им вярвам.

Аз мисля за оставщите три мача, за нищо повече не мисля. Мач за мач и натам каквото е писано", заяви Стойчев.