Старши треньорът на втородивизионния Спортист Своге – Георги Чиликов, сподели мнението си след победата над Локомотив София с 2:1. Той заяви, че „шоколадите“ ще привлекат под наем футболиста на Левски Нейтън Олдър и коментира до колко отборът е готов за пролетния дял във Втора лига.

„При нас на проби нямаше. С всички 16 човека днес започваме сезона. Изключително съм доволен от себераздаването, от начина, по който играхме. Имахме идеята какво да правим и в голяма част се получи. На базата на това, което имахме като потенциал, съм изключително доволен. Искам да благодаря на Локомотив София за условията, които ни предоставиха като контролна среща на добър стадион. Резултатът не е толкова важен, но съм казвал, че искам победа във всеки един мач, без значение дали е контрола или официален мач. Най-вече за самочувствие на момчета“.

„Не сме готови на 100%, но една голяма част от това, което беше запълнено, го изпълнихме. Имаме изоставане физически. В сравнение с лятото, сега отборът изглежда много по-запълнен, имаме конкуренция на определени постове. Трябват ни още едно-две нови попълнения. Почти сме се разбрали с Левски да ни преотстъпят Нейтън Олдър. Така, може би, ще завършим селекцията и с този състав ще се борим във всеки мач“.

startphoto.bg
70 снимки

„В момента най-силни сме при статичните положения, подобрихме скоростта в предни позиции. Имаме нелош отбор за Б група. Има момчета, които са тук от лятото израснаха и направиха голяма крачка“.

„Спасението е ясно. Категоричното това е основната цел. Успяхме с тренировъчен процес и със сериозността на момчета да вземем тези точки, които ни държат още играта. Основната цел е да се спасим, да вървим нагоре и някои момчета, като Гошо Николов, да бъде забелязан и да върви нагоре във футбола“.

„Мачът с Дунав Русе? Всеки мач от Б група е много тежък и неприятен, защото всеки един отбор се подсилва и играе на 100%. Не загубихме срещу водещи отбори, но показахме слабости срещу отбори от нашата черга в класирането“, заяви Чиликов.