Треньорът на Спортист Своге - Георги Чиликов, отговори на директор на Беласица Петрич Герасим Заков, който имаше претенции за съдийството на мача между двата отбора. Срещата, играха в Своге в събота, завърши 1:1.

„Останах изненадан от мнението на изпълнителния директор на Беласица Герасим Заков, в което обвинява съдиите за резултата от вчерашния двубой. Той си позволява също така да атакува Спортист Своге, с което няма да останем безучастни. Ще обърна внимание на цитат от неговия статус в социалните мрежи, в който обяснява, че червения картон на Запро Динев цитирам: „е показан с любезното съдействие на отбора домакин и целия му треньорски щаб, които бързо поставиха диагноза, явно целия отбор има медицинско образование“. Първо искам да пожелая успех на нашия футболист Влади Сиромахов. Той ще претърпи операция на носа, който бе счупен след удара с лакът на футболист на Беласица. Ударът може да се види в репортажа, който показваме по-долу. Говорим за счупен нос след удар с лакът... какъв картон да бъде, ако не червен? Това е очевадна ситуация. Господа, гледайте реално нещата като ръководители, а не като фенове. Същото се отнася и за отсъдената за нашия отбор дузпа, нарушението също може да бъде видяно във видеото и е ясно, че тя е безспорна. В репортажа има и ситуация в края на първото полувреме, където ние може да имаме претенции, че не ни бе отсъдена дузпа, след като топката лети към вратата и се удря в ръката на футболист на гостите.

Има една приказка: „Кога стана поп, кога му порасна брада“. Горе-долу такава е ситуацията с новия изпълнителен директор на Беласица. Той говори за изпадане и т.н. Не е срамно да изпаднеш честно, срамно е да останеш по друг начин. Кой разбрал-разбрал.

Иначе за мача. Получи се нервен мач, имахме повече положения да отбележим, но за съжаление не успяхме да го направим от игрова ситуация. Ние трябва да сме по-концентрирани пред гола, защото имахме ситуациите, които можеха да ни донесат победата. Поздравявам футболистите и на двата отбора за мъжкия мач, играчът на Беласица вкара много красиво попадение от пряк свободен удар, всичко друго го има документирано“, каза Георги Чиликов.