Втородивизионният Спортист Своге и старши треньорът Георги Чиликов може и да се разминат за бъдеща съвместна работа, тъй като специалистът е получил предложение да се премести в Китай. Футболни мениджъри с позиции в голямата азиатска страна заявиха пред БТА, че визитката на Чиликов е представена пред няколко отбора и регионални асоциации и за момента интересът е доста сериозен.

Вариантите за бившия централен нападател и треньор на Арда и Черноморец Бургас са отбор от втора лига в Китай и младежки регионален отбор до 20 години, който е част от проект за селектиране на местни таланти.

Договорът на Чиликов със свогенци е пред приключване през следващата година, а най-вероятно опцията да удължаване няма да бъде активирана при това положение. Той пое "шоколадите" през лятото, когато от стария състав в Своге, достигнал до бараж за място в efbet Лига, бяха останали само 7 футболисти. 45-годишният специалист в краткия летен период направи селекция основно от момчета от Трета лига или от юношеските групи и постепенно Спортист Своге започна да прави по-добри мачове.

В доста ситуации съдийски грешки лишиха обновения отбор на шоколадите от точки, като връх в това отношение беше незачетения гол при гостуването на Марек Дупница, в крайна сметка завършило 0:2. Първоначално тимът се движеше на дъното, но след шест поредни мача без поражение - три победи и три равенства, тимът се измъкна от опасната зона и зимува над чертата на изпадащите.