Аржентинският нападател на Спортист Своге Херман Пиетробон заяви, че осемте месеца престой в ЦСКА са били най-лошият му период в неговата кариера и добави, че „шоколадите” могат да се спасят от изпадане.

Защо премина в Спортист Своге?

През септември исках да се върна в Аржентина, но трансферният прозорец бе затворен, защото не е както в Европа. Трябваше да реша дали да се върна в Аржентина само да тренирам или да подпиша с български отбор, а в момента към мен имаше интерес само от Спортист.

Как се чувстваш в Спортист?

Чувствам се добре. Тренирам нормално и се надявам да играя повече. Ситуацията в клуба е трудна, защото се борим за оцеляване.

Как се чувстваш преди мача с ЦСКА?

Спокоен съм и се концентрирам за срещата. Надявам се да играем добре.

Как мислиш, че ще те посрещнат на Българска Армия?

Очаквам да ме приемат съвсем нормално.

Какво е останало в спомените ти от престоя си в ЦСКА?

Прекарах много тежко време в ЦСКА, защото не играех, а само тренирах. За всеки футболист е трудно, когато не играе. В събота вместо да играех тренирах, а това никак не ми харесваше. Трудът ми не се оценяваше. Това са осем месеца от моята кариера, които минаха много трудно.

Какво мислиш за футбола в България?

Смятам, че не се играе на много бързи обороти и не е атрактивен

Какво е един аржентинец да играе в България?

Не съм свикнал да играя на такова време. Терените са отвратителни. На тях не може да се играе добър футбол. За това има малко фенове на мачовете. Има много причини запалянковците да не ходят да гледат срещите от А група. Двубоите не са атрактивни и не привличат фенове.

Мислиш ли, че Спортист ще успее да се спаси от изпадане?

Да, смятам, че ще успеем да се спасим. Трябва да гледаме позитивно на нещата, да се опитваме да играем по най-добрият начин и да направим всичко възможно, за да се спасим. Трябва да се спасим.

Къде ще продължиш кариерата си?

В края на сезона изтича договорът ми със Спортист и съм свободен агент. Ще се опитам да си намеря отбор в Аржентина, а ако не успея ще си търся нов тим в България.