Президентът на Спортист Своге Христо Димитров бе много доволен от победата на своя тим над Черно море. Според боса на „шоколадите”, неговите момчета са имали възможност и за още по-убедителен успех.

„Много съм доволен от победата и от себераздаването на футболистите. Заслужено победихме и мисля, че резултатът не е реален, тъй като можехме да вкараме и още голове. Все пак нас на този етап ни интересуват точките, играта също беше добра, и ще става по-добра,” коментира Димитров.

„Имахме разговор с момчетата и им обяснихме, че Своге не е в А група, за да бъде временен член. Ще направим всичко възможно да останем в групата,” обясни целта на клуба той. „Очаквах да имаме и повече точки след този кръг. Очаквах поне девет точки. Славия ги изпуснахме, с Локомотив можехме да направим равен, само малшансът ни попречи в тези два мача.”

„Смяната на треньора също има значение. Стефан Колев работи по друг начин. Все пак не искам да ги сравнявам, защото старият треньор ни вкара в А група. На този етап Стефан Колев ще бъде треньор, дано отборът да върви все така добре,” категоричен бе Димитров.

„Аз имам доста забележки към съдията, но не искам да ги коментирам. Той така е преценил, така е отсъдил. Аз се радвам, че мачът се даваше по телевизията, за да видят всички за какво става дума. И да подадем жалба, какво от това, само пари ще даваме. Своге е малък клуб, едва ли някой ще се съобразява с нас,” каза той за решението си да не дава оценки за съдийството.

„Не се знае дали ще се дават малко от нашите мачове по телевизията. Ако започнем да постигаме успехи, може да ни включат в програмата,” си пожела накрая Христо Димитров.