С победа 2:0 в гостуването на Спортист Своге стартира новия сезон във Втора лига отборът на Локомотив София. Головете вкараха Денислав Станчев (6) и Светослав Диков (51).
 
Доста ВИП личности изгледаха двубоя от трибуните - президентът на Локо Сф Иван Василев, босът на Царско село Стойне Манолов, единият от собствениците на Левски Константин Папазов и съветникът на Христо Крушарски в Локомотив Пд - Чавдар Цветков.
 
Домакините пропуснаха да поведат още във втората минута, когато удар на Айкут Рамадан мина над вратата на столичани. 4 минути по-късно обаче Денислав Станчев не сгреши, след като засече хубаво подаване за 0:1. 
 
След почивката над стадиона в Своге вятърът се усили и в 47-ата минута можеше да помогне за втори гол на "железничарите". Вратарят Стефано Кунчев очакваше топката да излезе в аут, но тя се отби в гредата и се върна при Диков. Централният нападател на Локомотив обаче не уцели вратата. В 51-ата минута обаче Диков се реваншира и с удар от въздуха направи 0:2.
 
В средата на втората част халфът на Спортист Рамадан получи втори жълт картон и остави отбора си с 10 души на терена. Така "червено-черните" спечелиха първите си 3 точки през сезона.