Ивайло Василев отскоро е старши треньор на Спортист Своге. Той даде интервю пред клубния сайт след двата мача, в които бе начело на тима – срещу Пирин Благоевград и Витоша Бистрица.

- Г-н Василев, каква е вашата оценка за първите два мача на Спортист, след като поехте отбора?
- Първият мач бе гостуването на Пирин. Не бяхме добре подготвени. Има много неща, които не ни се получиха. Имахме много кадрови проблеми – контузени и наказани футболисти. Представянето ни беше на ниско ниво. В домакинството срещу Витоша Бистрица се видя подем, настроение и характер. Линия, която трябва да спазваме като промяна, за да постигнем целта – утвърждаване във Втора лига.

- Реално Спортист е първият тим, на който сте старши треньор. Как приехте предизвикателството?
- Не ми трябваше много време да мисля. Хората в града искат да има отбор в професионалния футбол. Има качествени футболисти. Условията, създадени от ръководството, са на високо ниво. Базата също е чудесна. Не съм се колебал.

- Какви промени ще направите в облика на отбора?
- На първо време все още продължаваме със селекцията. Всеки треньор, за да изгради стил и облик на отбора, първо се разпростира спрямо играчите. Със сигурност имам нужда от подсилване на състава, по-голяма дълбочина и конкуренция в отделните линии. До 5 октомври ще бъдем дейни на трансферния пазар, за да вземем още един или двама футболисти и така да създадем нужната конкуренция и дълбочина.

- Какъв стил на игра обичате да налагате?
- Отборът ще има облик и съм убеден в това. Ще бъдем конкурентноспособни на по-големите клубове. Нека не изпадаме в конкретика, за да сме и по-загадъчни.

- Кое е реалното място, което тимът може да гони?
- Ние имаме спокойствие от тази гледна точка и целта е да се утвърдим във Втора лига. Нямаме тежест за конкретно класиране. Всеки един мач излизаме, за да спечелим трите точки, да надграждаме и да показваме израстване и по-добър футбол. Вървим в правилна посока и с много работа ще постигнем тази цел.

- Как приехте жребия за Купата на България, който отреди евентуална среща с шампиона Лудогорец?
- Мислим мач за мач. Първо трябва да минат мачовете от Втора лига, после ще започнем да си говорим за Купата. Трябва да мобилизирам отбора, тъй като излизаме срещу противник, за който нямаме кой знае колко много информация, говоря за Свети Никола. Те са непознати. След като си свършим работатау чак тогава може да мислим за домакинството срещу Лудогорец.