Спортист Своге стартира своята лятна подготовка преди началото на сезон 2022/2023 във Втора лига, съобщиха от клуба.

Борислав Кьосев изведе своите футболисти за първо занимание на терена на Градския стадион в Своге. Тренировка с тима започнаха трима нови футболисти – Александър Иванов, Александър Бастунов и Кристиян Николов. Проби ще кара и Петър Войнов.

„Шоколадите“ ще се готвят в домашни условия няколко дни, а след това ще заминат на подготвителен лагер, който ще се уточни допълнително.

Първата контролна среща на Спортист ще се проведе на 18 юни (събота) от 18:00 часа на собствения стадион в Своге, а съперник ще е тима на Монтана.

23-годишният защитник Александър Бастунов бе футболист през последния сезон на Хебър Пазарджик. Той изигра 30 мача за новия член на Първа лига. Бастунов е бил част от тимовете на Септември София, Пирин Благоевград, Несебър и Пирин Разлог. Минал е през юношеските национални гарнитури на България.

23-годишният централен нападател Александър Иванов за последно бе част от състава на Славия. Преди това игра за родния клуб на баща си Георги Иванов Локомотив Пловдив, а също така е бил част от Рилски Спортист Самоков. Той е юноша на Левски.

19-годишният халф Кристиян Николов бе част от формацията на Царско село до 19 години. Преди това игра за ЦСКА 1948, като записа и мачове за първия отбор на „червените“. Николов е юноша на Левски.

Проби в Спортист ще изкара Петър Войнов. 18-годишният футболист бе част от Миньор Перник през измината година. Войнов е юноша на Левски.