Централният защитник Павлин Чиликов, който е син на Георги Чиликов, е първото зимно попълнение на втородивизионния Спортист Своге, съобщиха от тима. Новият старши треньор на "шоколадите" Петър Колев изведе отбора за първа тренировка за 2023 година. Интересното е, че Георги Чиликов и Петър Колев дълго време работеха заедно в екипа на Димитър Димитров-Херо.

От Спортист обявиха, че играещи помощници на Петър Колев ще бъдат Борислав Стойчев и Стефано Кунчев, който ще се грижи за вратарите на отбора.

ПФК Спортист Своге
8 снимки

Спортист напускат вратаря Ивайло Василев, Иво Харизанов и Галин Ташев.

Отборът ще се готви в Своге 19 януари, а след това ще бъде проведен лагер в Сандански. Първата контрола ще е на 14 януари срещу Пирин Благоевград.

„Срещнах разбиране от старана на ръководството. В доста от нещата, които те имат като идеи са и в моята глава. За всеки треньор е важно да практикува професията, за да не губи умения. Действително задачата няма да е много лека, защото сме в камерен състав в момента. Доста основни футболисти ще напуснат отбора. Доста от тях не по мое желание. Те търсят развитие на по-добри места. Обнадежден съм от това, което виждам като поведението на играчите в повечето мачове и от характера, който показват на терена. Като виждане за бъдещето мисля, че може да развием доста млади играчи от София и региона, които да бъдат от полза за българския футбол“, бяха първите думи на новият треньор Петър Колев.

„В групата не винаги има логични резултати. Виждате, че общо взето силите във Втора лига са изравнени. Всеки, показвайки характер и дисциплина в мачовете, може да победи всеки. Мястото, което заема отбора, е добро като изходна позиция, но не трябва да залъгва никой. Надявам се да намерим добри заместници, които да заместят напускащите“, каза още Колев.

„Ще работя с Борислав Стойчев и Стефанов Кунчев, които правят първи стъпки в треньорската професия, което ще бъде добре за тях“, допълни още треньорът.

„Клубът има договорка с Павлин Чиликов. Ще имаме няколко играчи на проби. Моите надежди са до края на тази седмица да бъдем в пълен състав и да имаме яснота с кои хора ще работя“, завърши специалистът.