Борислав Кьосев е новият старши треньор на Спортист Своге. Роденият през 1980 г. специалист ще води отбора през сезон 2021/2022. Спортист ще бъде първият професионален отбор в кариерата на Борислав Кьосев. През 2011 година той започва работа в школата на ДИТ, а три години по-късно се мести в Левски. Кьосев си тръгна от "Герена преди два месеца с амбицията да се пробва в мъжкия футбол. 
 
„Продължаваме линията да даваме шанс на млади треньори. Така бе с Ивайло Василев, така е и с Борислав Кьосев. Той е човек, който кипи от ентусиазъм и иска да работи. Това са ми първите впечатления от него. Разбрахме се изключително бързо. Мисля, че ще пренесе своето желание за успехи и върху футболистите, а това ще доведе до необходимите резултати“, заяви председателят на УС на Спортист Петър Веселинов.
 
„Много съм щастлив, че ще имам възможността да работя в Спортист Своге. От известно време разговаряме с президента на клуба Петър Веселинов. Това е истинско предизвикателство. Първа стъпка за мен в мъжкия футбол, но винаги съм бил максималист. 
 
През следващия сезон искам Спортист да преследва високите цели, които имаше и през изминалата година. Трябва да надграждаме. Следях отбора. Тук има много добра основа, опитни футболисти и някои млади момчета, които имат добър потенциал. Следващият период от няколко седмици е изключително важен, защото трябва да изградим отбора. Знаете, че 80% от успеха де дължи на футболистите. Щастлив съм, че ще работя и с футболисти, които имат изключително голям опит в професионалния футбол“, допълни още Кьосев.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.