Отборът на Спортист Своге започна днес своята зимна подготовка с първа тренировка на терена на градския стадион в Своге, водена от именика Ивайло Василев. Двама нови футболисти стартираха занимания с „шоколадите“ – Ивайло Михайлов, който идва от Ботев Враца и Цветомир Вачев, който за последно игра в Септември.

С представителния отбор на Спортист се готвят и четирима от ДЮШ на клуба – Марио Бисеров, Марчело Младенов, Янко Ботев и Даниел Христов. Пробен период в тима започнаха трима футболисти – Мартин Динов, Стивън Славков и Николай Рагин.

Част от зимната подготовка ще се проведе в Своге, а между 18 и 30 януари отборът ще проведе подготвителен лагер в Сандански. Спортист ще играе контролни срещи с Надежда Доброславци, Беласица, Струмска слава, Царско село, Лудогорец 2, Ботев (Ихтиман) и Левски.

„Започваме с добро настроение. Свършихме хубава работа, искаме да надградим малко и да имаме по-успешен втори полусезон. Работим в насока отборът да е по-силен. Да не надяваме, че сме по-добри. Апетитът идва с яденето. Ние играем мач за мач. Искаме да изпитваме наслада. Нямаме поставени цели, нищо не е на всяка цена при нас. Времето ще покаже. Трансферният процес е отворен. Търсим попълнения на различни постове. Да се надяваме, че до заминаването на лагер ще сме окомплектовани.

Ние се подсилихме с няколко футболисти с опит в първа лига. Даваме възможност и на момчета от школата да са с нас. Наблюдавах няколко изяви на младите. Те влязоха в моето полезрение и взехме решение да им дадем шанс и да ги приобщим към  първия отбор. Това са млади местни момчета, които имат потенциал“, заяви Ивайло Василев.