Отборът на Спортист Своге загуби първия си мач от новия сезон във футболната Втора лига. Състезателите, водени от треньора Борислав Кьосев, отстъпиха пред ФК Крумовград с 0:2 като домакини. В 64-ата минута гостите поведоха от дузпа, като точен бе Красимир Илиев. В последната минута Ахмед Осман се възползва от грешка на защитата и удвои за 2:0.

Първото полувреме премина осомени чисти голови положения и пред двамата вратари. Постепенно Спортист взе инициативата и започна да гради повече атаки, но трудно достигаше до завършващ удар. В 24-ата минута Георги Атанасов игра с глава след ъглов удар, но не успя да реализира.

Най-интересната ситуация за първата част бе в 34-ата минута, когато пак Атанасов стреля от дистанция, но Благой Макенджиев спаси вратата си. Минута преди края на полувремето Калоян Стефанов обстрелва вратата на Ивайло Василев, но изпрати топката в аут.

В началото на второто полувреме Василев отрази удар на Калоян Стефанов, а в 56-ата минута Георги Николов вкара топката в мрежата на съперника, но реферът маркира засада. Три минути по-късно гредата спаси гостите. Ариф Ферадов прехвърли вратаря, но топката се отби от напречната греда. В ответната атака гостите отправиха опасен удар чрез Мариян Тонев, който обаче стреля покрай вратата.

В 63-ата минута реферът Димитър Буров отсъди дузпа за гостите за нарушение на Богомил Богомилов срещу Георги Трифонов. Красимир Илиев реализира от бялата точка за 1:0 за ФК Крумовград.

До края на мача натискът на Спортист се усили. В 88-ата минута Богомил Богомилов пусна успореден на голлинията пас, но нямаше кой да засече топката. В заключителните минути „шоколадите“ създадоха още няколко ситуации, но не успяха да изравнят.

В последната минута на добавеното време Ахмед Осман се възползва от грешка на отбраната на Спортист и отбеляза второто попадение за гостите от Крумовград.