Треньорът на Спортист Своге - Петър Колев,  изрази задоволство от спечелените три точки срещу Марица и не скри амбицията си да вкара "шоколадите" в efbet Лига. Той обаче призна, че отборът не е готов за най-високото ниво в родния футбол.
 
"Доволен съм от победата, беше важно да си върнем увереността. Направихме добро първо полувреме, нямах указания да се прибираме след почивката. Марица е най-комбинативният отбор в лигата, могат да отбележат гол на всеки, може би и това донякъде притесни играчите ми. Имахме шансове да затворим мача още по-добре, радвам се, че се справихме с доста центрирания, които имахме в полето, дадохме отпор на един от най-квалитетните отбори в групата. 
 
Опитахме в началото висока преса, сгрешиха, получи се, това беше важно за успеха. В повечето моменти се справиха момчетата. Елита ли? Досега отклонявах този въпрос. Смятам, че нито отборът, нито клубът сме готови. Да, ще опитаме, но не знам доколкото ще бъде логично, но сме свикнали да виждаме какви ли не неща в българския футбол, така че и това може да се случи", каза Колев.