Старши треньорът на Спортист Своге - Петър Колев, коментира нулевото равенство с Крумовград. Двубоят бе и дебют за Колев като наставник на "шоколадите".

"Най-много ми хареса характера и себераздаването на играчите, от там вече имам много забележки, но това ще им го кажа на тях през седмицата. Радвам се, че бяха мотивирани докрай. Изключително трудно се селектират в зимния трансферен прозорец хора. От дисциплината съм доволен", сподели той.

"Левият ни защитник, също е наказан, който е нов и на Лукас Мартенс, който дава толкова острота в атака. Очаквах това сковано първо полувреме. Очаквах някои хора да са леко стъписани. Домакините, които са опитен и добър отбор имаха едно добро положение, в което уцелиха гредата", добави Петър Колев.

"Това дава надежда за поне някаква стабилност във фаза защита, но трябва да добавим и още в нашата селекция, за да сме конкурентноспособни на първите отбори в дивизията. Моите амбиции съм ги заявил и съм ги казал на ръководството какво аз виждам за този клуб. Действително ни очакват трудни гостувания, но се надявам покрай тях някои от младите ни играчи да добият опит и рутина и вбъдеще да бъдат полезни на българския футбол", коментира още треньорът на "шоколадите".

"В момента не мога да дам такава оценка, още е първи кръг и твърде малко съм работил с тези играчи. Искам да имат европейско поведение на терена. Днес не ми хареса поведението на някои играчи, особено към съдиите, ще има забележки. Не искам лежане, симулации. Има единоборства, които не са част от феърплея и всичко това води до разкъсвания. Комплексни са нещата, които трябва да се свършат", завърши той.