Миньор Перник победи Спортист Своге с 3:0 в първи двубой от 2-ия кръг на Втора лига. Точни за победителите бяха Чиликов, Павлов и Слишков през първата част на срещата.

Антон Узунов
32 снимки

Перничани откриха резултата в 23-ата минута на двубоя, тогава Чиликов получи отличен пас от пряк свободен удар и с глава прониза вратата на Спортист Своге.

Гостите се опитаха да върнат попадението, но така и не съумяха да застрашат сериозно вратата на домакините. В края на първата част на два пъти сериозни грешки направи вратарят на Спортист Станислав Димитров, а това коства два гола в неговата врата.

Първо Томислав Павлов беше точен, а в добавеното време и Слишков се разписа, за да фиксира и крайния резултат след първото полувреме - 3:0 за Миньор.

През втората част темпото на игра спадна предвид и резултата. Миньор пропусна да направи резултата 4:0 още в началото на втората част, като Слишков от изгодна позиция прати топката встрани от вратата. Спортист Своге пропусна да реализира поне почетен гол в 60-ата минута, когато Долапчиев беше изведен на голова позиция, но ударът му беше париран от Чиликов.

До края на двубоя гостите имаха още една чиста голова позиция, но ударът на Рангел Игнатов в 74-ата минута беше спасено с вещина от Леонтиев.

В крайна сметка Миньор записа първата си победа в първенството, а Спортист регистрира второ поражение и се закотви в дъното на таблицата.