Отборът на Созопол постигна напълно заслужена победа с 2:1 срещу Спортист Своге в двубой от поредния кръг във Втора Лига. Диян Молдованов откри в 9-та минута на мача. Стивън Славков си помисли, че донесе точката за своя тим в 83-та минута след същински снаряд от 30 метра. Венци Гюзелев обаче спечели трите точки за своя тим в 90-та минута. 

В 5-та минута Цветомир Тодоров опита удар със задна ножица, който премина опасно близко до вратата на Стефано Кунчев.

В 8-та минута Созопол получи право на изпълнение на 11-метров наказателен удар. Зад топката застана Диян Молдованов и с прецизен изстрел не остави шансове на Стефано Кунчев за 1:0. В 12-та минута дойде нов голям шанс, но Борис Тютюков не успя да реализира от удобна позиция. 

В 18-та минута Деян Христов отправи първият точен удар за Спортист, но Росен Андонов се справи с неговия пряк свободен удар. Домакините продължиха да са по-настоятелния отбор и в 23-та минута Борис Тютюков имаше брилянтен шанс, но Стефано Кунчев спаси удара му с глава от броени метри. 

В 34-та минута се стигна до пореден чудесен шанс за тима на Созопол. Ариф Ферадов беше изведен очи в очи със Стефано Кунчев и опита да го превхърли, но ударът му премина встрани от вратата на гостите. 

Второто полувреме започна с претенции за дузпа от страна на гостите, след като голмайсторът Молдованов изблъска с рамо свой противник в собственото си наказателно поле. Сигнал от главния съдия обаче не последва и играта продължи.

В следващите минути битката в средата на терена преобладаваше и до сериозни положения не се стигна. В 70-ата минута домакините трябваше да заменят капитана си, който бе получил някакво разтежение и напусна с болки в крака. 

Въпреки липсата на истинските положения пред вратата на Созопол, гостите все пак успяха да изравнят. В 83-та минута Стивън Славков успя да хване по чудесен начин топката от въздуха и от почти 30 метра да вкара един от претендентите за гол на сезона в горния ляв ъгъл на вратата на Росен Андонов.

 

Венцислав Гюзелев обаче беше героят край морето, отбелязвайки за 2:1 след поредното объркване в отбраната на Спортист в последните секунди на редовното време. 

 

Созопол - Спортист Своге 2:1

1:0 - Диян Молдованов (9)

1:1 - Стивън Славков (83)

2:1 - Венцислав Гюзелев (90)

Ето и съставите на двата тима:

Созопол: Росен Андонов, Диян Молдованов, Мариян Димитров, Георги Радев, Петър Кюморджиев, Цветомир Тодоров, Яни Николов, Антонио Ласков, Димитър Жеков, Борис Тютюков, Ариф Ферадов;

Спортист Своге: Стефано Кунчев, Джулио Чарлов, Борислав Христов, Богомил Богомилов, Галин Ташев, Калин Янакиев, Томи Костадинов, Кристиян Кочилов, Деян Христов, Валентин Йосков, Мартин Михайлов;