Треньорът на Спортист (Своге) Ивайло Василев изненадващо се раздели с отбора, съобщиха от клуба. 

"Управителният съвет на Спортист Своге пожелава успех на Ивайло Василев в професионалното му развитие и бъдещите му ангажименти. В последните два кръга отборът ще бъде ръководен от Антон Пенчин", добавиха от втородивизионния клуб.

Специалистът пое отговорността за трите поредни загуби, но в същото време спокойно може да се каже, че не само изпълни, но и преизпълни поставената от ръководството цел, а именно спасяването на професионалния статут на отбора.

"Разделям се със Спортист с изцяло добри чувства и искам да благодаря на всички хора от клуба за възможността, която ми дадоха да работя. Когато дойдох целта бе оставане във Втора лига и смятам, че я изпълних. Аз обаче имах като допълнителна цел класиране на бараж и след трите поредни загуби сметнах, че трябва да си поема отговорността и си подадох оставката. Разделяме се като приятели. Пожелавам всичко добро на Своге за в бъдеще", коментира Вадилев. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.