Старши треньорът на Спортист Своге Георги Чиликов говори пред Gong.bg след успеха на неговия тим с 1:0 срещу дубъла на ЦСКА 1948. Двата отбора се срещнаха в контрола, която бе изиграна в София, а единственото попадение вкара Калоян Йосифов.

"Първо, трябва да благодаря и на двата отбора. Благодаря за условията и характера на двата отбора. Доволен съм от влагането на футболистите. Липсва ни конкуренция на определни постове и това е очевидно. Много играчи си тръгнаха и се опитвам да набавя, засега не успявам, за което съжалявам. Ще продължавам да търся и да работя", сподели наставникът на "шоколадите".

"Предизвикателство си е, аз съм млад треньор и искам да работя. Харесва ми да работя с млади, но само с млади не става. Не че не могат, но трябва и опитни хора да ги бутат нагоре", допълни Георги Чиликов.

"Стараем се да играем по-бързо, ако трябва да съм честен имаме много брак в определени моменти. Не завършвахме по най-добрия начин. Това е въпрос и на класа и възможности. Пропуски ще има, това е ясно, въпорсът е да ги сведем до минимум", каза още треньорът.

"Цели няма. В момента отбора тръгна отзад, с много малко хора. Своге беше и е трамплин за млади футболисти, това показва и Георги Николов, който отиде в Хебър. Моите амбиции са всеки мач за победа, аз друго не признавам. Ще е много трудно, реална цел към днешна дата е отборът да се спаси, ако трябва да съм честен", допълни Чиликов.

"Стадионът е добре  момента, оправи се и тренировъчния терен. Има и позитиви, заради наводнението се объркаха плановете на ръководството", завърши той.