Царско село завърши 2:2 в контролна среща срещу втородивизионния тим на Спортист Своге. Гостите поведоха с 2:0 до почивката с попадения на Ивайло Христов и Илия Русинов. През второто полувреме играчите на Любослав Пенев натиснаха противника и успяха да изравнят. Дилян Георгиев се отчете с две асистенции, а Лукас Диас и Димо Бакалов вкараха голове с глава.
 
Още в 10-ата минута Ивайло Христов стреля неспасяемо във вратата на Янко Георгиев с удар от дистанция. „Царете“ направиха няколко интересни атаки, но не успяха да застрашат сериозно вратата на Ивайло Василев. В 29-ата минута Александър Александров центрира опасно успоредно на голлинията, но не се намери човек, който да засече топката в мрежата на гостите.
 
Малко преди почивката Спортист вкара и втори гол. Деян Христов центрира и Илия Русинов с глава изпрати топката в далечния за вратаря ъгъл.
 
В началото на втората част Любослав Пенев направи някои промени в състава, което доведе до по-активна игра в предни позиции.
 
6 минути след началото на втората част топката мина покрай гредата след триково изпълнение на пряк свободен удар. Малко по-късно стражът на гостите Ивайло Василев направи блестящо спасяване след удар от няколко метра. В 62-ата минута Васил Шопов също изскочи на добра позиция, стреля, но Василев отново спаси. Димо Бакалов също пропусна добра голова възможност. В 73-ата минута той влезе в наказателното поле и стреля, но топката излезе в аут.
 
Гостите получиха червен картон в 78-ата минута. Лукас Диас даде чудесен извеждащ пас към Димо Бакалов, който обаче бе съборен от Богомил Богомилов на границата на наказателното поле и реферът му показа червен картон. Бакалов изпълни прекия свободен удар, но стражът на гостите спаси.
 
В 81-ата минута Царско село намали резултата. Дилян Георгиев с хубаво центриране отдясно качи топката на главата на Лукас Диас, който с глава вкара топката в мрежата на гостите. В последната минута на двубоя Дилян Георгиев повтори центрирането и Бакалов с глава изравни.