Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) завърши наравно 1:1 със Спортист (Своге) в срещата от 2-ия кръг на Втора лига, която се игра на "Футболен комплекс Ботев 1912". Двата тима показаха атакуващ футбол, но в крайна сметка, нито един от тях не успя да стигне до трите точки. Домакините поведоха още в началните минути чрез Константин Павлов, а равенството в мача оформи Георги Николов през втората част.

В първите минути Християн Славков направи важно спасяване, а в 13-ата минута "канарчетата" откриха резултата. Юсеин Касов проби отдясно и пусна успореден на голлинията пас, а притичалият Константин Павлов, който е роден през 2005 година, прати топката в мрежата - 1:0.

В 25-ата минута скоростта на двамата ги изведе на отлична позиция, като те останаха сами срещу бранител, но не успяха да комбинират. В 40-ата минута "сините" направиха голям пропуск, след като нападател остана сам срещу вратаря, но Славков спаси.

Две минути по-късно Юсеин Касов направи изумителен пропуск. Роденият през 2003 година нападател се откъсна сам срещу вратаря от центъра на терена, но се засуети и от границата на наказателното поле абсолютно необезпокояван стреля покрай вратата.

Второто полувреме стартира с нов голям пропуск на пловдивчани. Юсеин Касов се отскубна отдясно по атаката и опита да намери Константин Павлов в наказателното поле, нападателят бе очи в очи с вратаря, но не успя да отправи добър удар.

Множеството пропуски на "канарчетата" бяха наказани в 57-ата минута, когато Георги Николов изравни, възползвайки се от грешка в отбраната. В 62-ата минута Атанас Йорданов пробва центриране отляво, а топката се спря в напречната греда на гостите.

В минутите до края гостите имаха пълен превес и контролираха случващото се на терена. "Сините" направиха редица опасни атаки, но не успяха да стигнат до втори гол.

"Канарчетата" отговориха с два опасни удара чрез Даниел Гичев и Самуел Акере, като при първия вратарят се намеси решаващо, а при втория кълбото излезе в аут. В добавеното време Християн Славков спаси от фаул, а при последвалия корнер нападател на гостите пропусна от непосредствена близост.