Минимум 8 третодивизионни клуба искат промоция във Втора лига от следващия сезон. Интересът идва почти изцяло от южните групи. На запад всеки от първите 4 в класирането има желание да играе при професионалистите - Миньор Перник, Септември Симитли, Спортист Своге и Вихрен Сандански. Тези клубове са финансово осигурени, а съставите и подготовката им до голяма степен са на ниво Втора лига. Първоначално имаше идея да се играе бараж между Миньор и Септември Симитли, но това може да отпадне и във Втора лига да бъдат канени клубове.

"От Миньор да са спокойни - ще играят във Втора лига", сподели вчера членът на изпълкома и президент на Славия Венци Стефанов.

От Спортист Своге вече обявиха, че имат всичко необходимо за промоция като условия. Спортният директор Борислав Стойчев дори разкри, че е поставено и осветление. От Вихрен също са готови за участие и се работи по подобряване на базата.

На югоизток също има добре подсигурени клубове. Там амбиции за промоция имат Созопол, Марица Пловдив, а в известна степен и Черноморец Бургас. За победител в дивизията бе обявен Созопол, но БфС даде индикация, че може да се канят клубове.

На север положението е по-тежко. Янтра Габрово със сигурност ще влезе във Втора лига, но може да се окаже единственият новак от този регион. Първенецът на изток Добруджа Добрич има финансови затруднения и натрупани дългове, а останалите клубове са далеч от професионалните изисквания.

Очертава се да има няколко отбора от Втора лига, които ще се откажат от понататъшно участие заради липса на средства.