Ръководството на аматьорския Спортист Своге изрази увереност, че стадионът в града ще има осветление, ако клубът бъде допуснат във Втора лига. 
 
"Сините" са трети в Югозападната Трета лига, но поради неясното бъдеще на немалка част от клубовете във втория ни ешелон, може да получи покана от БФС за попълване на дивизията. Именно с такава молба се обърна и ръководството на клуба към президента на БФС Михаил Касабов чрез отворено писмо.
 
В Своге има всички условия за футбол на професионално ниво, категоричен е  спортният директор на третодивизионния тим Борислав Стойчев. 
 
"През последната година направихме редица подобрения по базата. Имаме и осветление, на което му трябва леки подобрения, за да бъде на разположение още от 1-ия кръг. Работим усилено и по школата.
 
Нашата школа разполага с отбор във всяка възрастова група. Последната година се подобрихме значително от организационна гледна точка. Разбира се, винаги има какво още да се желае, но и ние не се отказваме. Начертали сме следващите стъпки, една от тях е място сред професионалистите. Имаме опитни играчи в отбора, играли и в Първа лига.
 
Целта ни е покрай тях да интегрираме и налагаме млади футболисти като част от традиционна и устойчива политика на клуба. Отношението на президента Петър Веселинов, както и на кмета Емил Иванов към отбора ни предразполага да работим всеотдайно и да мечтаем за нови паметни изяви на Спортист", заяви Стойчев.