Лудогорец победи Спортист Своге с 3:1 в двубой от първия кръг в турнира за Купата на България в официалния дебют на новия треньор на "орлите" Валдас Дамбраускас, както и на новото попълнение Пиерос Сотириу. 

Ivan Ivanov / LAP.bg
20 снимки

Текпетей откри резултата с кинжален удар в 17-ата минута на мача. В 48-ата минута тимът от Своге изравни резултата, чрез Христов. Текпетей отново даде преднина на шампионите след асистенция на Кешеру в 57-ата минута. Именно Керешу направи резултата 3:1, след като от близко разстояние довкара отбитата от Кунчев топка след шут на Десподов. В мач от втория кръг Лудогорец ще гостува на Царско село.

Спортист опита да открие резултата още в първата минута, след като Ренан подцени една топка, но Цеков не съумя да отбележи. В 4-ата минута Десподов опита да центрира в наказателното поле на Спортист, но топката не намери адресат при изпълнението на пряк свободен удар.

В 16-ата минута отново Десподов застана зад топката при пряк свободен удар, но отново нямаше опасност за вратата на Стефано Кунчев. Лудогорец откри резултата с кинжален удар на Бърнард Текпетей в 17-ата минута на двубоя, който не остави шансове на вратаря Кунчев.


В 28-ата минута Спортист Своге получи правото да изпълни пряк свободен удар, но центрирането беше добре изчистено от Сисиньо, който изчисти в странично хвърляне. След него отбраната на Лудогорец се справи със ситуацията.

Антон Недялков отправи опасен удар към вратата на Спортист, но Борислав Стойчев застана на пътя на топката и опасността пред вратата на домакините беше предотвратена. В 36-ата минута Владислав Цеков се оказа на голова позиция, но ударът му профуча над напречната греда на Ренан.

В 38-ата минута Кешеру стреля опасно, но топката натресе гредата на Кунчев. Малко по-късно Вердон се намери добре след удар на Рамадан. В 42-ата минута Текпетей пробва удар, но не сполучи да се разпише. Отново той в последната минута на първата част напредна добре, тръгвайки от центъра на терена, но стреля право в ръцете на Кунчев.

Спортист Своге изравни резултата в 48-ата минута, след като Христов реализира, засичайки центриране от пряк свободен удар. Три минути по-късно Цеков опита удар към Ренан, но той улови без проблеми.

В 56-ата минута Кешеру опита да се разпише, но диагоналният му удар не намери целта. Минута по-късно румънският нападател пусна отлична топка към Текпетей, който се разписа за втори път в двубоя, за да изведе шампионите отново напред в резултата. Три минути след това Кешеру направи резултата 3:1, след като достигна до отбита от Кунчев топка след шут на Десподов.




В 69-ата минута Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар от границата на наказателното поле странично на вратата на Кунчев, но топката се отклони от стената изградена от играчите на Спортист и излезе в корнер. Три минути по-късно влезлия като смяна Янков получи перфектна топка от Десподов, но от няколко метра прати топката над вратата.

Кирил Десподов стреля опасно към вратата на Кунчев в 75-ата минута, но вратарят на тима от Своге спаси удара. Малко по-късно отново Десподов беше на голова позиция, но топовният му удар беше спасен от вратаря на Спортист.

Лудогорец продължи доминацията си в двубоя и в 87-ата минута Чибота отправи опасен удар, но отново Кунчев запази вратата си от ново попадение. В крайна сметка Лудогорец спечели с 3:1 и ще се изправи във втория кръг срещу Царско село.

Спортист Своге - Лудогорец 1:3
голмайстори: 0:1 Текпетей (17), 1:1 Христов (48), 1:2 Текпетей (57), 1:3 Кешеру (60)

съставите на двата отбора:

Спортист Своге: Кунчев, Мартин Михайлов (90-Богомилов), Борислав Христов, Харизанов, Ташев (90-Янакиев), Иванов (80-Вачев), Ивайло Михайлов, Костадинов, Рамадан (67-Кочилов), Цеков (67-Йосков), Деян Христов

Лудогорец: Ренан, Недялков, Сисиньо, Дяков, Вердон, Анисе (65-Баджи), Жосуе Са (71-Георги Терзиев), Текпетей (66-Чибота), Десподов, Кешеру (76-Сотириу), Каули Оливейра (71-Доминик Янков)

съдия: Ивелин Занев