Отборът на Славия ще си върне вратаря Иван Дерменджиев в края на есенния дял на шампионата. Младият страж бе пратен под наем във втородивизионния Спортист Своге, който бе поет от бившия треньор в школата на „белите" Ивайло Василев.

Преди дни столичани продадоха титуляря си Антонис Стериакис в английския втородивизионен Блекбърн Роувърс. Така в момента под рамката столичани разполагат с 18-годишния син на Вили Вуцов - Светослав, и 44-годишния Георги Петков.

LAP.bg
23 снимки

Очаква се ветеранът да застане под рамката на вратата в дербито с Левски след паузата в шампионата заради националните отбори. Дотогава тимът все още няма да си е върнал Дерменджиев. Той бе привлечен в Славия в началото на юли, след като преди това изкара проби в Арда Кърджали. Преди това пази за втородивизионния Ботев Гълъбово.

Вратарят е роден на 31 декември 2000 година. Договорът на стража с „белите" е до лятото на 2022 година. В Славия са предпочели да си го върнат, за да може Радослав Станев да го развива заедно със Светослав Вуцов, вместо да бъде привличан друг страж за заместник на Стергиакис.

LAP.bg
29 снимки

През следващата седмица пък в София трябва да се завърне треньорът на столичани Александър Тарханов. Той се прибра в Русия, за да си оправи документите. Проблем с работната му виза възпрепятстваха представянето му и вписването в БФС. Тарханов се очаква отново да седне на пейката на Славия в дербито с Левски.