Отборът на Спортист (Своге) ще бъде запазен и през новия сезон ще преследва влизане в А група, увери изпълнителният директор на клуба Христо Димитров.

Той категорично опроверга появилите се информациите, че повечето футболисти искат да напускат след загубата в баража срещу Черноморец-Поморие.

„Няма нищо вярно в това. Всички съжаляваме за загубата в баража, но животът продължава. Смачкахме съперника, но изпуснахме много положения", каза Димитров за БТА.

Той призна, че премията за евентуална победа срещу Черноморец-Поморие е била 400 лева, каквито са стимулите в клубния правилник за победа като гост в "Б" група. При успех и участие в следващия бараж срещу Видима-Раковски, бонусите за играчите биха били значително по-големи.

„Разговарях с доста футболисти от отбора и те ме увериха, че няма да напускат. Отборът се запазва. Говорих с треньора Валери Дамянов и му казах да преценява на кои играчи да предложим нови договори. Който не иска да остава, няма да го караме насила. Искам да останат такива, които ще играят с хъс. Спортист Своге ще го има. Целите за догодина ще ни бъдат още по-сериозни. Ще атакуваме "А" група”, коментира Христо Димитров.