Стана ясна програмата за втората част от подготовката на Спортист Своге, след като първите десетина дни преминаха изцяло в домашна обстановка. Изпадналият от А група тим стартира поредицата си от контролни мачове на 8-и юли в Тетевен срещу столичния Академик, обяви старши треньорът Иван Атанасов.

Следващите проверки са на 10-и срещу Чавдар (Бяла Слатина) на същото място, както и с Чавдар (Етрополе) на 14-и. Следващата сигурна проверка е срещу Монтана на 19-и юли, както и фиксирани две свободни дати, за които се търсят противници.

"Задачата ни е да изградим добър стил на игра и да се стремим да се върнем в А група. Програмата ни не е лека- в първите четири мача имаме три гостувания. Но ако в тях вземем максимален брой точки, можем да гарантираме добра основа за цялото ни първенство, каза още треньорът.

С 23-а души заминава Спортист Своге на лагера си в Рибарица, като през първата част достатъчен брой млади футболисти минали на проби.

"Мисля, че подбрахме най-доброто, което дойде при нас. Селекцията ни е съобразена с бюджета, който ръководството осигури. Винаги може по-добре, но това са реалностите и ние се съобразяваме с тях, каза още Иван Атанасов.

Защитникът Диян Дончев, който през миналата година игра за тима в "А" група, е дал уверението, че остава. Най-вероятно той ще бъде играещ помощник на Иван Атанасов през новото първенство.