Арестуваният преди около 48 часа Георги Семерджиев игра за своя отбор Спортист Своге при домакинската победа с 2:1 срещу Пирин Гоце Делчев в мач от 7-я кръг на Западна Б група.

Семерджиев игра 90 минути за своя отбор, въпреки че в четвъртък бе задържан за черно тото.

Антимафиоти от сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" – ГДБОП проведоха операция по залавянето на организирана престъпна група, занимаваща се с рекет. В продължение на повече от година наглите бандити изнудвали задлъжнели футболни фенове, залагащи на "черно" тото. При изключителни мерки за конспиративност групата приемала незаконни залози и манипулирала футболни срещи с цел придобиване на незаконни материални облаги.

След като наблюдавали рекетьорската банда повече от четири месеца, около 17 часа вчера, в района на заведение в ж.к. "Студентски град", спецполицаите задържали в момент на получаване на 1500 лева в белязани банкноти тартора на групата – А.С. на 27 години, както и 26-годишния Й.Т.

В хода на операцията са заловени и 24-годишните Б.Д. – лицензиран треньор по футбол, и Георги Семерджиев – професионален футболист. А.С. прибирал печалби от порядъка на 50 000 лева седмично от незаконни залагания, както и огромни суми от изнудване на длъжници на бандата, които били принуждавани ежемесечно да отчитат огромни главници и непосилни лихви.

Жертвите на престъпната група са били малтретирани и принуждавани да прехвърлят движимо и недвижимо имущество.