Спортист Своге победи Локомотив София с 3:2 насред сковаващия студ в столицата. Контролата се игра на изкуствения терен на стадион „Славия“, като и двата състава издържаха смело 90-те минути мраз.

Вторият в Западната Б група вкара две попадения още преди почивката, и едно веднага след нея, за да си осигури успеха. Само в рамките на 60 секунди Локомотив върна два гола, а в края осъществи натиск, за да търси поне хикса, но в крайна сметка Своге си отнесе победата.

Още в 10-та минута Стефанов центрира и в опита си да избие от гол линията, Кристиян Добрев си вкара автогол. В 38-а минута гостите покачиха на 2:0, когато с хубав плътен удар от границата на наказателното поле, Симеон Атанасов реализира попадение. Останалите положения и неточни удари пред двете врати бяха по равно през първото полувреме.

ВИДЕО: Своге отупа Локо София в софийския мраз

източник: Gong.bg

Веднага след подновяването на играта Спортист направи резултата класически, когато Мирослав Тодоров с прехвърлящ удар препарира току-що влезлия вратар Михайлов за 3:0.

Опитите на Локомотив да върне някой гол се увенчаха с успех чак в 73-та минута, след самостоятелен пробив на Александър Манолов, който навлезе по аут линията, и от малък ъгъл вкара за 1:3. По-малко от минута след това, Павел Петков бе намерен непокрит в наказателното поле, и от малък ъгъл вкара втори гол за Локомотив.

В последните минути Локо София натисна сериозно, и имаше още две добри възможности да се добере поне до равенство, но не успя и отстъпи на Своге.

Локомотив има принципни договорки за спаринги още с Ботев Враза, Банско, Пирин Разлог и Раковски, но всичко зависи от метеорологичната обстановка в страната, която засега е неблагоприятна.

ВИДЕО: Своге отупа Локо София в софийския мраз

източник: Gong.bg