Славия разгроми Спортист Своге с 5:1 в контрола, играна на тренировъчното игрище на стадиона в „Овча купел”. „Белите”, които играха с по-младите си футболисти, не започнаха добре мача, след като допуснаха гол още в първите минути. В 8-та минута гостите от Своге поведоха с гол на Симеон Атанасов, който стреля с глава, след като бе оставен сам в наказателното поле.

Момчетата на Емил Велев стигнаха до изравнителен гол в 32-та минута. След изсипана топка в пеналта на Своге, най-съобразителен се оказа рожденикът Павлов, който отблизо направи резултата за 1:1.

Само 4 минути по-късно след центриране на Маншров от корнер, Иван Цачев отбеляза с глава за 2:1.

След почивката двата тима направиха редица промени, но попаденията в мрежата на Спортист не секнаха. В 52-та минута Павлов открадна топката при грешка на вратаря след изнасянето и вкара второто си попадение за мача за 3:1.

В 61-та минута Карасинкеров центрира по земя, Василев овладя и реализира в долния десен ъгъл на Спортист Своге.

В 78-та минута падна и последното попадение в контролата. Младият играч от школата на Славия – Александров, бе изведен много добре в наказателното поле, успя да залъже вратаря с финт и вкара на опразнената врата за крайното 5:1.

Утре сутринта Славия ще изиграе още един спаринг, в който Емил Велев ще разчита на друга група от футболисти.