След 120 минути игра и изпълнения на дузпи, отборът на Видима Раковски запази мястото си в А група. В редовното време и продълженията на баража, който се игра във Враца, тимовете на Спортист Своге и Видима не успяха да се победят, завършвайки при равенство 1:1.

При изпълненията на дузпите обаче, футболистите от Севлиево бяха далеч по-концентрирани и се наложиха категорично. Футболистите на Костадин Ангелов сгрешиха само веднъж при четирите си изпълнения, докато играчите на Спортист пропуснаха цели три пъти при петте си удара от бялата точка, за да доведат нещата до крайното 4:3 за Видима Раковски.

Въпреки че мачът бе с голям залог, двата тима не успяха да предложат интересен футбол на дошлите да ги наблюдават близо 1500 зрители на стадион „Христо Ботев” във Враца.

Спортист Своге поведе в резултата в 35-ата минута на двубоя след изпълнение на статично положение пред вратата на Видима, а автор на гола стана Петър Василев с глава.

Изравнителното попадение за Видима дойде десет минути преди края на редовното време от дузпа. Точен от бялата точка бе Христо Господинов, който доведе нещата до продължения.

Шест минути след началото на първото продължение отборът на Спортист остана с човек по-малко на терена, след като бранителят Стоян Тодоров получи втори жълт картон и бе отстранен от игра.

Така Видима Раковски успя да си извоюва правото да участва отново в българския елит, въпреки че преди по-малко от месец загуби друг бараж от Черноморец Поморие. Клубът от Поморие обаче не успя да получи лиценз, което доведо до сблъсъка между Спортист и Видима, който в крайна сметка бе спечелен от тима на Костадин Ангелов.