Спас Делев заби четири гола за победата на ЦСКА с 6:0 над втородивизионния Спортист Своге в контрола, играна в Правец.

ПОДРОБЕН РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

Червените, които бяха със само 14 футболисти в групата за този двубой, контролираха двубоя през пълните 90 минути и не оставиха съмнение за разликата в класите на двата тима.

За ЦСКА в двубоя със Спортист Своге титуляри бяха младоците Петър Стоянов, Амзин и Бахаров, а на почивката в игра влезе и друг юноша - Станко Йовчев, който дори успя да вкара петия гол в мача.

31-кратните шампиони откриха резултата още в седмата минута с попадение на новото попълнение Четин Седула. След атака отляво Делев центрира в наказателното поле, където непокритият Седула с глава прехвърли вратаря за 1:0.

В 12-ата минута след атака за ЦСКА отдясно, топката бе подадена към Спас Делев пред наказателното поле, където бранител на Спортист не успя да я отиграе, Делев открадна кълбото, напредна срещу вратаря и с удар с левия крак удвои.

Последваха 65 минути без гол в Правец, а 13 минути преди края резултатът бе само 2:0 в полза на тима на Милен Радуканов.

В 77-ата армейците стигнаха до трети гол, като отново точен бе Спас Делев. Румен Трифонов намери в наказателното поле нападателя и той с лекота засече в мрежата.

В 81-ата минута след центриране отдясно на Иван Бандаловски, Йовчев се размина с топката, тя попадна в Румен Трифонов отляво, който подаде отново към Йовчев, като този път младият нападател нямаше проблеми да реализира за 4:0.

В 83-ата и 85-ата минути Спас Делев вкара нови два гола и попаденията му във вратата на шоколадите станаха 4, а крайният резултат 6:0.

СЪСТАВИТЕ НА ЦСКА И СПОРТИСТ СВОГЕ ТУК!