Локомотив Пловдив постигна победа в поредната си проверка от подготвителния лагер на отбора в Банско. „Смърфовете” се наложиха с категоричното 4:0 срещу Спортист Своге, като всички голове паднаха през второто полувреме.

През първото „черно-белите” имаха надмощие, но създадените положения бяха пропуснати с лека ръка. Още в 3-та минута Златински стреля, но ударът му бе спасен от вратаря на Спортист Стоянов. Последваха нови опасности, но пропуски направиха Керчев, Георги Петров и Абушев.

В 18-та минута след удар на Георгиев, Стоянов изби акробатично топката в корнер.В края на полувремето пловдивчани изпуснаха нови две положения. В 42-та минута Ерош центрира от корнер в наказателното поле на Спортист, където Петров отклони топката с глава, но Бенжелюн се размина с нея. Две минути по-късно Ерош подаде към Абушев, който нахлу в наказателното поле, но стреля слабо и Младенов изби от гол линията.

Локомотив все пак успя да поведе в резултата в началото на второто полувреме, след като в 47-та минута Ерош центрира от фаул в наказателното поле на Спортист, където Абушев бе оставен непокрит и с глава прати топката във вратата на влезлия Димитров.

„Смърфовете” удвоиха своята преднина в 62-та минута, когато Абушев открадна топката от защитник малко пред наказателното поле на Спортист, след което прати кълбото в горния десен ъгъл на вратата на Димитров.

Пловдивчани получиха право да изпълнят дузпа, след като в 68-та минута Георги Петров получи пас в наказателното поле на Спортист и бе фаулиран, а съдията Ивайло Ганчев посочи бялата точка. Петров не остави никакви шансове на Димитров и покачи резултата на 3:0 в 69-та минута.

Пет минути по-късно Дани Кики стреля силно, но топката срещна левия стълб на вратата на Спортист.

Крайният резултат в мача бе оформен в 90-та минута, когато Том подаде към Ерош, който центрира на задната греда, където Кики свали с глава към Йотов и той бе оставен непокрит и вкара за 4:0.