Локомотив Пд ще играе контролна среща със Спортист Своге след края на официалните мачове за календарната година, съобщиха от щаба на „черно-белите”. Спарингът е на 7 декември в Пловдив. Три дни по-рано „смърфовете” закриват полусезона с мач за Купата срещу Миньор на „Лаута”.

Спортно-техническият щаб на Локомотив ще използва приятелския мач, за да огледа преотстъпените в други клубове свои футболисти, както и най-талантливите юноши от собствената школа. Неделчо Матушев ще повика и няколко набелязани от него играчи от тимове от В група.

Контролата със Своге ще се играе при свободен вход, но в на стадиона ще има поставени няколко урни, в които всеки желаещ ще има възможност да дари средства за лечението на юношата на Локо Пд – Лъчезар Михайлов. 17-годишният талант скъса връзки на коляното и се налага да бъде опериран.

В същото време стана ясно, че „смърфовете” ще изиграят между 8 и 10 контролни по време на лагера си в Анталия през зимата. Административният шеф на „Лаута” Атанас Узунов още веднъж потвърди, че контролата с Рубин Казан е договорена между двата клуба, но предстои да бъде подписан договор за нея и с това да се избегне възможността руснаците да откажат спаринга в последния момент.