Ботев (Враца) ще сезира прокуратурата срещу отбора на Спортист (Своге), съобщи за БТА изпълнителният директор на новаците в елита Пламен Николов. Той добави, че последните два гола в контролата, спечелена от Ботев с 4:0, са паднали прекалено лесно и играчите от Своге не са играли според възможностите си.

“Ще сезираме прокуратурата срещу Спортист (Своге), защото последните два гола в мача бяха съмнителни. Те паднаха в последните 10 минути, а противниковите футболисти пропускаха нашите да минават през защитата. Последните 10 минути отборът на Спортист (Своге) не игра. Ръководството на Ботев (Враца) не е доволно от проверката. През първото полувреме имаше футбол, но в последните 15 минути гледахме пълна пародия. Случилото се в
края и резултатът като цяло са страшни, защото това е отбор, който ни победи три пъти за първенството. Все пак в момента ние имаме много футболисти, които пробваме“, заяви Николов пред репортер на БТА.

Попаденията в контролата паднаха в 23-та, 38-та, 80-та и 87-та минута, като Николов намеква за уреждане на мача с точен резултат. Това не е първи подобен случай. Преди малко повече от пет месеца, на 17 февруари, от същото нещо се оплака и президентът на Славия - Венцеслав Стефанов.

Тогава той каза: “На мача със Спортист Своге забелязах момчета с компютри, които упорито работеха и заплаших домакините от Своге с прекратяване на мача. Има хора, които се опитват да манипулират мачове. Искам да попитам какво правеха тези хора на мача с лаптопите“.

Спортист (Своге) победи Ботев (Враца) и в трите мача между двата отбора през миналия сезон, който беше шампионски за отбора на Ботев в Западната Б група. Първата победа е с 2:1 във Враца на 31 юли, втората е с 3:0 на 30 октомври, а третата - с 2:0 на 21 май.