“Днес играхме контролна среща с Ботев Враца, която загубихме с 0:4. След което изпълнителният директор на Ботев Враца Пламен Николов обвини мен и футболния клуб Спортист Своге, че мачът е игран на черно тото на точен резултат”, заяви президентът на Спортист Христо Димитров по повод обвиненията от страна на Ботев Враца.

“В момента чета в сайтовете неговото изказване, от което съм страхотно възмутен. Това беше една контрола, в която нашият треньор Валери Дамянов трябваше да оцени футболистите, дошли на проби, които евентуално да бъдат привлечени в отбора. Действително, през второто полувреме бе даден шанс на нови футболисти, които не се познаваха и според мен бе нормално да няма синхрон в нашата игра. Действително се получиха леки голове, но според мен те бяха плод на това, че нямаше синхрон в двойката централни защитници - единият е юноша, а другият е нов футболист. И аз не съм доволен от тяхното представяне и тепърва ще преценяваме дали ще бъдат ангажирани“.

“За мен обаче са обидни обвиненията на изпълнителния директор на Ботев Враца, който вместо да се радва, че от четири мача за първи път ни бие, ни обвинява в уреждане на мач с точен резултат. Това е недопустимо обвинение, тъй като Спортист Своге никога не е участвал в такива неща и никога няма да участва!”

“Дълбоко съм огорчен и обиден от обвиненията на Ботев Враца и никога повече няма да допуснем да играем контрола с този отбор. Не бих искал да падам на нивото на Пламен Николов и да коментирам техния мач с Тетевен“, завършил при резултат 7:3 за Ботев Враца“, допълни босът на Своге.