Ивайло Василев е новият старши треньор на Спортист Своге. Ръководството на клуба взе решение да повери отбора на младия специалист, който за последно бе част от ДЮШ на Славия, където води формацията U19. Това ще бъде дебют на Василев като старши треньор в мъжкия футбол. Той има опит като помощник треньор в Спартак Плевен във Втора лига.

Ивайло Василев е работил още и в школата на Септември София преди да се присъедини към мъжкия отбор на Спартак Плевен, като помощник на Александър Георгиев.

Василев е роден на 1 юли 1987 година и е бивш футболист на ЦСКА, Спартак Варна, Рилски спортист, Белите орли и Академик София.

На новият старши треньор ще помагат Антон Пенчин (кондиционен треньор) и Марио Александров (треньор на вратарите), както и Борислав Стойчев, който продължава да е действащ футболист. Тримата и досега бяха част от отбора.

„Имахме няколко възможности за нов старши треньор. Разгледахме 4-5 предложения, но решихме да дадем възможност на млад специалист да се развива. В разговорите той показа, че е амбициозен човек и има хъс за работа. Ние искаме да се утвърдим във Втора лига и останалите отбори да се съобразяват с нас“, коментира председателят на УС на Спортист Петър Веселинов.

„Искам да благодаря на ръководството на Спортист за възможността, която ми дава. Знам, че в клуба се работи професионално и града живее с този отбор. Ще направим всичко възможно да се утвърдим във Втора лига този сезон“, заяви Ивайло Василев.