Старши треньорът на Спортист Георги Чиликов даде интервю пред клубния сайт между първия и втория кръг на Втора лига. На старта Спортист загуби с 1:3 срещу Беласица, а в събота посреща Спартак Варна.

– Г-н Чиликов, изминаха няколко дни от първия шампионатен мач срещу Беласица. Какви изводи си направихте?

– Като цяло съм доволен от раздаването на футболистите. Не мога да се оплача от това естество. След като си отбележиш 2 автогола до 30-ата минута няма какво повече да искаме освен загуба. Успяхме да се върнем, но прекалено късно. С оглед на събитията заслужихме загубихме след груби индивидуални грешки. В крайна сметка за всичко има обяснение. Вече казах, че за резултатите съм виновен аз. Момчетата дадоха максимума от себе си и аз не мога да се оплача.

– Анализирахте ли грешките и на какво се дължат? Липса на концентрация, сработка…?

– За много неща може да говорим. При положение, че тръгнахме с 4 човека с договори, а сега има горе-долу имаме 12-13 човека с договори, логично да няма сработка. Лошо стечение на обстоятелствата с тези на практика два автогола, което не беше приятно и не беше мечтания дебют, но футболът е това.

– Предстои мач срещу Спартак Варна, който има високи амбиции, а и вие работехте доскоро там?

– При всички положения, както с Беласица, сега ще кажа същото – излизаме за победа. Не ме интересува срещу кой играем. Това съм казал и на момчетата. Искам да се раздадат на максимум и да излезем за победа. В крайна сметка каквото сме си заслужили. Това, че е Спартак Варна няма значение. Разбираемо е, че по много причини са фаворит, но в моята глава фаворити няма.

– Ще има ли разлика в настройката за този мач?

– Не. Гледайки всички мачове във Втора лига, не виждам отбор, който можеш да подцениш или който да направи огромна разлика. Всеки мач е като финал.

– Очаквате ли още нови попълнения?

– При всички положения. Много трудно става това нещо поради много причини. Трудно се намират играчи. Много отбори са с големи амбиции във Втора лига и както се казва не останаха футболисти. Ще направим всичко възможност да попълним отбора с още 2-3 нови попълнения. Така ще е до зимата, а после ще видим. Дори да не стане, трябва да се надяваме да няма наказания и контузии и ще се борим за всяка точка.