Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов даде обширно интервю за Гонг преди началото на пролетният полусеон. Отборът на Славия излиза утре срещу Спортист Своге като двубоят е от 14 часа на стадиона в Овча купел. В първия кръг на първенството новаците докараха доста главоболия в тима на белите като успяха да спечелят първата и историческа точка именно срещу Вуцов и компания след равенство 1:1.

„Тимът на Спортист ни причини доста сътресения, след което до петия кръг не можахме да влезем в строя. Сега се надявам да сме си взели поука и да излезем в утрешния мач пределно концентрирани и мобилизирани, за да успеем да спечелим. Нашият отбор е фаворит в този двубой и съм сигурен, че няма да има никакво подценяване”, сподели Вуцов.

Пред наставника на белите има огромен брой проблеми с комплектоването на отбора за този мач. Петима от основните му футболисти няма да могат да вземат участие по една или друга причина. „Имаме двама наказани - Жуниньо и Ники Петров, много контузени и невъзстановени играчи. На Томаш жълтата карта я няма и той почти сигурно пропуска мача и не на последно място шашмалогиите около Илия Илиев, които разбира се, влияят на тима. Общо казано имаме страшно много проблеми”, сподели треньорът.

„Според мен по-можещите футболисти са моите и аз не се притеснявам, че утре няма да спечелим, въпреки проблемите които имаме.”

Добрата новина за спортно-техническото ръководство е, че новото попълнение Франсиско Алберони ще може да играе, макар и с маска на лицето заради счупения си нос.

„Запознат съм, че от Спортист няколко пъти са ни наблюдавали. Това е съвсем нормално и няма нищо лошо в това. Наши хора също са имали възможност да гледат техни мачове, така че съм напълно наясно с тяхното моментно състояние и не мисля, че имат с какво да ни изненадат.”

Наставникът на белите коментира и последните трансфери на футболисти от водещите отбори. Според Вуцов-джуниър продажбата на тези футболисти - Иван Иванов и Иван Стоянов, от ЦСКА както и преотстъпването на Георги Христов, няма да повлияят на качеството на първенството и то да е по-слабо. „Въпросните играчи не бяха твърди титуляри в отборите си по време на подготовката и мисля, че те нямаше да са основни в отборите си през пролетта. Затова бяха продадени, така че според мен няма да намали качеството на шампионата ни”, завърши Вуцов.