Старши треньорът на Славия Велислав Вуцов сподели очакванията си за предстоящия утре първи мач на „белите” в шампионата срещу новака Спортист Своге. Вуцов заяви, че с оглед на видяното, всички отбори не са в оптималната си форма, като в това число включва и воденият от него тим.

„Колко сме готови игрово, само времето ще покаже. Този път подготовката беше по-къса и затова се вижда, че всички отбори не са в оптималната си форма. С течение на мачовете ще се постараем да достигнем до оптималното ниво и разбира се, ще се стараем да го задържим”, сподели наставникът на „белите”.

Що се отнася до утрешния съперник, Вуцов заяви, че всички отбори са достатъчно добри и на футболен език казано, няма приемливи противници в днешно време: „Само от нас си зависи дали ще си направим мачовете лесни. Разучихме достатъчно добре отбора на Спортист, знаем, че има доста промени от този, който се класира в А група, разполага с много млади състезатели. Показаха няколко лица по време на мачовете в подготовката, но начинът и схемата на играта им горе-долу ми е ясна и познавам няколко момчета като единици.”

Що се отнася до домакинството и че за момента отборът на Спортист няма възможност да играе на собствения си стадион, треньорът на „белите” изрази задоволството си, че мачът ще е в София: „Със сигурност, ако мачът бе в Своге, щеше да има повече публика, заради факта, че са новаци.”

Освен с възстановяващия се от контузия Асен Николов, наставникът няма по-сериозни проблеми с контузени в неговия състав преди утрешния мач. „Имаше проблем с французина Ренет - повали го вирус, но докторът направи всичко възможно да го вдигне на крака след тренировката тази вечер ще решавам за него”, завърши Вуцов.