Вратарят на Спортист Своге Тодор Кючуков е един от опитните футболисти на шоколадите, който трябва да поведе своите съотборници в утрешното гостуване на стадион „Българска армия”. Любопитен е фактът, че това ще е първият мач на вратаря от другата страна на барикадата в червената крепост. Кючуков е юноша на червените и до този момент в кариерата си не е пазил на стадион „Българска армия” за друг тим.

„Да, наистина ще ми е за пръв път да изляза за друг отбор на Армията и се надявам, че хората ще ме приемат добре. Оставил съм доста приятели там, но в момента защитавам цветовете на Спортист”, сподели стражът.

„С оглед класите на двата отбора ще е смешно да кажа, че може да сътворим изненада, но все пак ние трябва да вярваме, че можем да вземем нещо в този двубой. За нас всеки мач е финал и няма значение кой е противникът ни.”

„За пръв път играх срещу ЦСКА тази есен и се чувствах много странно, въпреки че вече съм на такава възраст, в която не би трябвало да изпитвам сантименти. Утре обаче забравям всичко и искам да покажа добра игра, за да може моят отбор да измъкне нещо от Армията”, добави Кючуков.

„В ЦСКА има много добри футболисти, но проблемът идва от там, че те са нови и трябва време, за да се даде оценка като екип как са. Ще им е нужно още време за сработване”, коментира ситуацията при червените вратарят.

„Прибрах се в България след пет години в чужбина заради семейството. В Спортист бях оставил много приятели, тимът вече бе в А група и ме поканиха да играя и помогна. Времето ще покаже дали е било правилно или не. Въпреки негативните резултати в първите два кръга съм оптимист за оставането на тима в групата на майсторите. На всеки отбор трябва малко шанс да тръгне на горе. Ние сме в такова положение - трябва ни малко късмет да спечелим точка или три срещу голям отбор. Програмата ни е много тежка, но въпреки това трябва да вярваме”, каза още Тодор Кючуков.

„Основните ни конкуренти за спасение са може би Локомотив Мездра и Сливен. В мачовете помежду ни ще се реши кой какви шансове има за оставане в групата. Локо Пловдив според мен дори не трябва да ги слагаме в тази бройка, след като вече си имат нов президент и такава селекция”, завърши вратарят на Спортист Своге.