Старши треньорът на новака в А група Спортист Своге Александър Александров се съгласи да говори пред Гонг за утрешния дебют на неговият тим срещу Славия. Двубоят е от 18.00 часа на стадион „Локомотив” в столичния квартал „Надежда”.

Александров сподели, че има леко напрежение в неговите футболисти, поради факта, че някои от тях за първи път ще играят в А група: „Нормално е да има напрежение, но мисля, че сме добре подготвени психически и съм сигурен, че ще се представят много добре.”

„Очаквам футболистите, с които разполагам, повечето са млади състезатели, да направят една добра сплав заедно с малкото опитни. Няма да е проблем, че ще играем в София първия си домакински мач, тъй като Своге е много близко до столицата и има много фенове, които работят в София и за тях е по-добре, че мачът ще е там. Очаквам да дойдат много наши фенове, които да ни помогнат да се представим добре”, сподели Александър Александров.

На този етап селекцията в отбора е приключила, но ако изскочи някой добър футболист, шефовете в клуба няма да го откажат.

Що се отнася до поставената цел пред отбора, оставане в групата, треньорът Александър Александров е обнадежден, че това е напълно постижима цел: „Като изключим водещите отбори, другите 7-8 са от нашата черга, така че си мисля, че може да се задържим в А група.”

Все още не са картотекирани двама футболисти, на които треньорът разчиташе във всички мачове в контролите - Виктор Дениран и Борислав Илиев, но това се очаква да стане утре.

При победа над Славия, отборът със сигурност ще получат добри премии.